ноември 18, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 17.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 887 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 659 шишиња вода за пиење, 266 пакети со прехрамбени, енергетска храна, 25 пакети со хигиенски средства, 5 пелени за деца, 7 сета за бебиња,19 кутии со бисквити, 128 парчиња чоколадно млеко, 36 влажни марамици,17 шишиња за бебиња, 244 ќебињa и 1 лица е транспортирано.

< врати се назад