октомври 9, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 08.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1228 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 5400 шишиња вода за пиење, 4 пакети со хигиенски средства, 47 кутии со биксвити, 209 ќебиња, 7 кутии млеко за бебиња, 8 шишиња за бебиња, 3 пелени за бебиња, 21 сета за бебиња, 1 лица се транспортирани до болница, 11 лица транспортирани од Камен 59 до Винојуг а 24 случаеви се препратени до екипите на МЗ.

< врати се назад