ноември 20, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 19.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1144 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 876 шишиња вода за пиење, 197 пакети со прехрамбени, 29 пакети со хигиенски средства, 18 пелени за деца, 5 кутии млеко за бебиња, 211 врежи за спиење, 35 парчиња чоколадно млеко и 717 ќебињa.

< врати се назад