октомври 13, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 08 – 12.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 4056 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 11 912 шишиња вода за пиење, 388 пакети со прехрамбени продукти, 90 пакети со хигиенски средства, 28 сетови за пpва помош, 1173 ќебињa, 59 кутии со бисквити, 24 сетови за бебиња,139 чиколадно млеко,2 церади, 70 паувања двопек, 20 кутии млеко за бебиња, 3 шишиња за бебиња, 42 парчиња пелени, 5 парлиња пелени за возрасни и 17 лица се транспортирани до болница.

< врати се назад