ноември 24, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 24.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 419 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 434 шишиња вода за пиење, 135 пакети со прехрамбени, 9 пакети со хигиенски средства, 4 сета за бебиња, 4 кутии со бисквити, 81 парчиња чоколадно млеко, 9 кути млеко за бебиња,4 шишиња за бебиња, 79 сетови за прва помош, 490 ќебињa, 13 вреќи за спиење и 22 пара чорапи.

< врати се назад