октомври 15, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 14.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1448 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 210 шишиња вода за пиење, 130 пакети со прехрамбени продукти, 19 пакети со хигиенски средства, 9 кутии со бисквити, 6 кутии млеко за бебиња, 134 пакувања чоколадно млеко, 5 пакети со пелени за бебиња, 4 бебешки сетови, 10 пакети за прва помош, 407 ќебињa,60 вреќи за спиење и 52 кутии со двопек.

agfdgfdg

< врати се назад