октомври 20, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 19.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1126 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 4214 шишиња вода за пиење, 36 пакети со прехрамбени продукти, 16 пакети со хигиенски средства, 21 кутии со бисквити, 13 кутии млеко за бебиња, 14 шишиња за бебиња, 103 пакувања чоколадно млеко, 17 бебешки сетови, 161 ќебињa и 1 лицe е транспортирани до болница a 7 се траспортирани од Камен 59 до Винојуг.

< врати се назад