септември 16, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 16.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 689 лица им беше укажана медицинска интервенција а на 4200 лица медицинска асистенција. Исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 1834 шишиња вода за пиење, 12 пакети со хигиенски средства, 169 пакети со прехрамбени продукти, 75 пакети за бебиња и млеко за бебиња, 20 ќебињa и 4 сета за прва помош.

pomos na migs

< врати се назад