септември 14, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 14.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 547 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2180 шишиња вода за пиење, 42 пакети со хигиенски средства, 113 пакети со прехрамбени продукти,120 сендвичи,200 бисквити, 9 пакети за бебиња и млеко за бебиња, 240 ќебињa и 9 сетови за прва помош.

pomos na

< врати се назад