октомври 14, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 13.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1454 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 379 шишиња вода за пиење, 264 пакети со прехрамбени продукти, 20 кутии со бисквити, 11 пакети за бебиња, 5 кутии млеко за бебиња, 103 пакувања чоколадно млеко, 19 парчиња пелени за бебиња, 7 пелени за возрасни, 5 пакети за прва помош, 778 ќебињa и 2 лица се траспортирани до болница.

fvdv

< врати се назад