ноември 2, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 01.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 3664 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 5181 шишиња вода за пиење, 656 пакети со прехрамбени, 27 пакети со хигиенски средства, 32 кутии со бисквити, 39 кутии млеко за бебиња, 57 пелени за бебиња, 481 пакувања чоколадно млеко, 74 бебешки сетови, 180 мантили за дожд, 1013 ќебињa и 37 лицa се транспортирани до болница.

< врати се назад