септември 19, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 19.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 745 лица им беше укажана медицинска интервенција а на 5550 лица медицинска асистенција. Исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 4254 шишиња вода за пиење, 33 пакети со хигиенски средства, 370 пакети со прехрамбени продукти, 43 пакети со биксвити,24 пакети за бебиња и млеко за бебиња, 70 ќебињa, 9 сета за прва помош и 1 инвалидска количка.

 pomoc

< врати се назад