ноември 3, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 02.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1084 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 571 шишиња вода за пиење, 193 пакети со прехрамбени, 7 пакети со хигиенски средства, 42 кутии со бисквити, 6 кутии млеко за бебиња, 27 шишиња за бебиња,27 пелени, 28 пакувања чоколадно млеко, 45 бебешки сетови, 10 сета за прва помош.20 влажни марамици, 20 пара чорапи и 694 ќебињa.

< врати се назад