септември 20, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 20.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1160 лица им беше укажана медицинска интервенција а на 6070 лица медицинска асистенција. Исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 5050 шишиња вода за пиење, 48 пакети со хигиенски средства, 56 пакети со прехрамбени продукти, 16 пакети со биксвити,76 пелени за бебиња, 12 храна за бебиња, 18 кути млеко за бебиња, и 54 ќебињa.

 pomig

< врати се назад