ноември 5, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 03 и 04.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1851 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 1007 шишиња вода за пиење, 83 пакети со прехрамбени, 200 сендвичи донација од Прокредит Банка, 37 пакети со хигиенски средства, 21 кутии со бисквити, 25 кутии млеко за бебиња, 20 шишиња за бебиња, 7 пелени, 24 пакувања чоколадно млеко, 20 бебешки сетови, 20 сета за прва помош, 81 пар чорапи, 848 ќебињa,4 вреќи за спиење и 4 лица се транспортирани до болница.

< врати се назад