септември 21, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 21.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1298 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 3140 шишиња вода за пиење, 26 пакети со хигиенски средства, 25 пакети со прехрамбени продукти, сендвичи донација од Прокредит банка, 20 пакети со биксвити,60 пелени за бебиња, 20 храна за бебиња, 24 кути млеко за бебиња, 29 шишиња за бебиња и 90 кабаници.

emisea1

< врати се назад