ноември 6, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 05.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 519 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 165 шишиња вода за пиење, 5 пакети со прехрамбени, 5 пакети со хигиенски средства, 5 пелени за бебиња, 31 пакувања чоколадно млеко и 80 ќебињa.

< врати се назад