септември 22, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 22.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 865 лица им беше укажана медицинска интервенција а на 3310 лица медицинска асистенција.Исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 2526 шишиња вода за пиење, 75 пакети со хигиенски средства, 79 пакети со прехрамбени продукти, 13 пакети со биксвити,12 пелени за бебиња, 30 кути млеко за бебиња, 75 ќебињa и 1 бремена жена е транспортирана до болница.

kid

< врати се назад