ноември 9, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

05-08.11.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1852 лица им беше укажана прва помош и беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 3718 шишиња вода за пиење, 502 пакети со прехрамбени, 18 пакети со хигиенски средства, 44 пелени за бебиња, 283 пакувања чоколадно млеко, 27 бебешки сетови, 29 кутии со бисквити, 11 кутии млеко за бебиња, 20 паковања влажни марамици, 7 вреќи за спиење, 30 мобилни ламби, 126 батерии,108 пара чорапи и 982 ќебињa.

< врати се назад