септември 24, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 22-24.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 1769 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 13 480 шишиња вода за пиење, 165 пакети со хигиенски средства, 513 пакети со прехрамбени продукти, 400 сендвичи донација од Прокредит банка, 661 пакети со биксвити,102 пелени за бебиња, 5 кути млеко за бебиња, 59 мали кути чоколадно млеко, 8 шишиња за бебиња, 5078 ќебиња и 16 лица се транспортирани до болница.

slikitea

< врати се назад