септември 27, 2015

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 25-27.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај Гевгелија и Табановце. На 2184 лица им беше укажана медицинска интервенција а исто така беше извршена дистрибуција на хуманитарна помош која се состоеше од: 10 848 шишиња вода за пиење, 6 пакети со хигиенски средства, 112 пакети со прехрамбени продукти, сендвичи донација од Прокредит банка, 54 пакети со биксвити,100 пелени за бебиња, 24 кути млеко за бебиња, 6 бебешки кашички, 135 кабаници, 527 ќебиња и 59 лица се транспортирани до болница.

abbeeb

< врати се назад