февруари 10, 2015

Помош на настраданото население од поплавените подрачја во Република Македонија

web

 

Во текот на денешниот ден Црвен крст на Република Македонија изврши дистрибуција на хуманитарна помош во:

  • Свети Николе, 20 пакети со прехрамбени продукти, 20 пакети со средства за хигиена, 60 ќебиња, 20 гумени чизми и 18 тони вода за пиење.
  • Куманово, 2 т. вода за пиење и 10 душеци.
  • Синоќа  во месноста Дворови во Велес изби пожар во кој две куќи и конфекциска работилница изгореа. Семејтвата погодени од пожарот ги посетија и претставници од Црвениот крст на Република Македонија и на истите им е доделена хуманитарна помош: 8 пакети со прехрамбени продукти, 8 пакети со средства за хигиена, 20 ќебиња и 16 душеци.

Преку мобилните телефони од T-mobile, One, VIP 070/075/077 143 400 заклучно со 10.02.2015 година обезбедени се вкупно 8.561.900 денари, а на сметката на Фондот на солидарност се собрани 1.104 707 денари.

< врати се назад