февруари 12, 2015

Помош на настраданото население од поплавените подрачја во Република Македонија

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Во текот на денешниот ден Црвен крст на Република Македонија изврши дистрибуција на хуманитарна помош во:

  • Прилеп, 10 тони вода за пиење.
  • Кочани, 10 тони вода за пиење.

Преку мобилните телефони од T-mobile, One, VIP 070/075/077 143 400 заклучно со 12.02.2015 година обезбедени се вкупно 8.951.400 денари, а на сметката на Фондот на солидарност се собрани 1.500.175 денари.

< врати се назад