август 7, 2015

Помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Во текот на денешниот ден, Црвениот крст на Рeпублика Македонија за настраданите семејства погодени од силното невреме во Тетово и околината ја заокружува првичната дистрибуција на хуманитарна помош. Како дополнителна помош за семејствата од с.Шипковица се дистрибуираат ќебиња 200 парчиња, душеци 30 парчиња и 20 пакети облека, јакни 50 парчиња, фармерки 120 парчиња, 25 пара детски патики и 40 пара машки чевли. Заклучно со 07.08.2015 година преку донаторските телефонски линии од трите оператори во Република Македонија обезбедена е парична помош во вкупен износ од 1.056.900,оо денари. На сметката на Фондот на солидарност на Црвениот крст на Република Македонија уплатени се вкупно 81.350,оо денари. Црвениот крст на Рeпублика Македонија и понатаму ги повикува правните субјекти и граѓаните да ја искажат својата солидарност преку активна поддршка на оваа хуманитарна акција

11823049_1478038079173014_2023109651629178456_o

< врати се назад