август 27, 2015

ПОМОШ ЗА МИГРАНТИТЕ

Црвениот крст на РМ активно продолжува со медицинска и хуманитарна помош за мигрантите кои транзитираат низ Македонија. На 27.08.2015 година, мобилните екипи на Црвениот крст дистрибуираа хуманитарна помош : 1459 шишиња вода за пиење, 52  пакети со прехрамбена храна, 36  пакети со хигиенски средства , 31  пакети за бебиња и 400 сендвичи.

Асистираа во укажување на прва помош на 178 мигранти на Табановце и 82 мигранти на Гевгелија, меѓу кои 9 трудници. Истотака  извршен е транспорт на едно лице до гевгелиската општа болница.

received_10207833406971901

< врати се назад