октомври 7, 2015

ПОМОШ ЗА НАЈМАЛАТА МИГРАНТКА

На 06 октомври 2015, во пунктот на Црвениот крст на Република Македонија на граничниот премин Гевгелија, во групата на мигранти посебно ја забележавме Осна најмалата мигрантка на возраст 10 дена. За малата Осна се погрижи докторк од мобилната екипа на Црвениот крст на Република Македонија која и го олесни продолжувањето на нејзиното патешествие. Се надеваме дека Осна ќе има среќна иднина ‪#‎ProtectHumanity

 

< врати се назад