јули 27, 2022

Посета на Aмбасадорката на државата Израел Н.Е. Симоне Франкел

На ден 27.07.2022 година во просториите на Црвениот крст на Република Северна Македонија се одржа средба на Генералниот секретар д-р Саит Саити со Амбасадорката на државата Израел Н.Е. Симоне Франкел и почесниот конзул на државата Израел во Република Северна Македонија г-дин Градимир Шумковски. За време на средбата се разговараше за можните начини на заедничка соработка и поддршка во активностите, проектите и програмите на национално ниво. Презентираните активности ќе бидат пренесени до раководството на Давидовата ѕвезда на Израел и ќе се иницира формално воспоставување на билатерална соработка на двете национални друштва.

< врати се назад