јануари 22, 2020

Посета на амбасадорот на Италија во Република Северна Македонија во просториите на Црвениот крст на Република Северна Македонија

Денес, на 22ри Јануари 2020 година во посета на Црвениот крст на Република Северна Македонија беше амбасадорот на Италија во Република Северна Македонија, г-дин Карло Ромео.

Амбасадорот на Италија во Република Северна Македонија, г-дин Карло Ромео беше примен од страна на Генералниот секретар на Црвениот крст на Република Северна Македонија, г-дин Саит Саити. Тој го информираше амбасадорот за редовните активности на Црвениот крст на Република Северна Македонија, како и за мисијата, визијата и идните планови и предизвици кон кои се стреми Националното друштво.

Амбасадорот на Италија во Република Северна Македонија, г-дин Карло Ромео се заблагодари за топлиот прием и изрази интерес и желба за понатамошна соработка со Црвениот крст на Република Северна Македонија.

 

< врати се назад