јули 7, 2022

Посета на делегација на Црвен крст на Косово

Во период од 05-07.07.2022 Црвен крст на РСМ беше посетен од делегација на Црвен крст Косово во состав г-дин Арменд Шала и г-дин Сами Шала вработени во Централната канцеларија како одговорни лица за комуникации.

 

За време на посетата делегацијата имаше прием од Генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ д-р Саит Саити, состаноци со стручната служба во Централната канцеларија и имаше посета на Црвен крст на град Скопје, се во насока на размена на искуства и подобрување на соработката на двете национални друштва.

< врати се назад