март 29, 2022

Посета на делегација на Македонски Полициски Синдикат

На 29.03.2022 година Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од делегација на Македонски Полициски Синдикат. Делегацијата предводена од претседателот Марјан Кицев, потпретседателот на МПС Зоран Кузманоски и заменик генерален секретар Адријан Телкиу беше примена од страна на Генералниот секретар на Црвен крст на Македонија, Саит Саити.

Целта на посетата беше закажана со цел да се истакне потребата за меѓусебна поддршка во хуманитарното дејствување таму каде е најпотребно преку склучување на меморандум за соработка во текот на месец Мај 2022-ра година.

< врати се назад