јули 7, 2021

Посета на делегација на Републички совет за безбедност во сообраќајот на патиштата

На 07.07.2021 Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од делегација на Републички совет за безбедност во сообраќајот на патиштата. Делегацијата ја предводеше председателката на РСБСП Гордана Кожуваровска и Ристо Манчев каде беа примени од генералниот секретар на Црвен крст на Македонија, Саит Саити и дел од стручната служба.

Во разговорите генералниот секретар Саити ја претстави работата на Црвениот крст на Република Северна Македонија, како и активностите кои ги превзема ЦКРСМ во делот на подобрување на едукацијата по првата помош на кандидатите за возачи.

Беше дискутирана можност и за продолжување на соработката со Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата како и спроведување на заеднички кампањи.

< врати се назад