јули 11, 2022

Посета на делегација на Турска Црвена полумесечина

На 11.07.2022 година Црвениот крст на РСМ беше посетен од делегација на Турската Црвена полумесечина во состав г-дин Yener Tanik член на раководен одбор, г-дин Okkes Serefoglu Претседател на Црвениот крст K. Maras и г-дин Suat Citlak оперативен менаџер. За време на посетата се оствари средба со Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ д-р Саит Саити на кој се споделуваа искуства за успешно завршената хуманитарна акција за дистрибуција на храна на социјално загрозени семејства по повод празникот Курбан Бајрам. Исто така се искажа обострано задоволство и желба за понатамошно унапредување на соработката.

< врати се назад