септември 12, 2015

Посета на претседателот на Црвениот крст на Словенија на Црвениот крст на Република Македонија

На 12 септември 2015 година во посета на Црвениот крст на Република Македонија беше претседателот на Црвениот крст на Словенија г-ѓа Наташа Мусар во придружба со советникот на конзулот на Република Словенија во Македонија г-дин Грегор Клеменчиќ .  Претседателот г-дин Милчо Трајков и генералниот секретар на Црвениот крст на Република Македонија г-дин Саит Саити ги запознаа гостите со клучните активности на Црвениот крст на Република Македонија кои се реализираат на домашен и меѓународен план а посебен акцент беше ставен на активностите кои се преземаат за поддршка и помош на мигрантите кои транзитираат низ нашата држава. sloven

< врати се назад