јуни 15, 2022

Посета на претставник од Турска Црвена полумесечина

На ден 15.06.2022 година Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од г-дин Синан Дериндере – претставник на Турската Црвена полумесечина.

Посетата се одржа за подготовка за претстојна заедничка хуманитарна акција на Турската Црвена полумесечина и Црвен крст на РСМ за дистрибуција на хуманитарна помош во пресрет на верскиот празник Курбан Бајрам.

На средба со Генералниот секретар на ЦКРСМ д-р Саит Саити беше дискутирано досегашното искуство на успешна соработка помеѓу двете национални друштва и договорени беа следни чекори за претстојната активност.

< врати се назад