март 3, 2022

Потенцијални можности за соработка со Австриски Црвен крст

На 03.03.2022 година делегација предводена од Црвен крст на РСМ заедно со претставници од Австрискиот Црвен крст ја посетија Општинската организација на Црвен крст Дебар.

Целта на посетата беше претставниците да се запознаат со моменталната состојба и социјалните услуги кои се нудат на постарото население. За време на средбата, истовремено беа дискутирани потенцијални можности за соработка со Австрискиот Црвен крст и останати засегнати страни, со цел понатамошен развој и достапност на услугите и активности во општините Дебар и Центар-Жупа.

< врати се назад