мај 18, 2014

Соопштение за хуманитарната акција, 18.05.2014 година

Почитувани ,
Црвениот крст на РМ , Ве информира за текот на денешната акција:

  1. Количини на храна кои се собрани во текот на денешниот ден од сите пунктови во Скопје : 20 тони прехрамбени артикли, 10 тони хигиенски средства, 60 000 литри вода , 1000 ќебиња, 1 тон бебешка храна , 3 тони млеко,10 тони облека, 1000 пара обувки .
  2. Парични средства собрани преку телефоните за донација  заклучно со 16 часот  изнесуваат 3 700 000,00 денари.
  3. Првиот конвој помош за Србија се очекува да тргне утре во 11 часот од магацинот  на Црвениот крст во Момин поток , а 20 тони хуманитарна помош за Босна и Херцеговина ќе биде испратени во вторник ( 20 Мај)
  4. Финансиските средтсва кои ќе бидат собрани на телефоните за донација и на жиро сметката на Фондот на солидарност ќе бидат уплатени на сметките за помош на Србија и Босна на 31.05.2014 година .

Црвен крст на РМ

< врати се назад