јуни 22, 2022

Состанок на Совет на делегати

Во периодот од 22-23.06.2022 година во Женева, Швајцарија се одржува состанок на Советот на делегати. Во присуство на делегати од вкупно 189 национални друштва, Меѓународната Федерација на друштвата на Црвен крст и Црвена полумесечина и Меѓународниот комитет, во тек е дискусија за адресирање на глобалните и локалните потреби и ранливости, како и дискусии за одговорност, транспарентност, единство и одржливост на Движењето. Од Црвениот крст на РСМ на состанокот на Советот на делегати учествуваат Проф. д-р Ромел Велев Претседател на Црвениот крст на РСМ и Владимир Вукелиќ стручен соработник за за меѓународна соработка и развој.

 

< врати се назад