септември 22, 2016

Oдбележан светскиот ден на мирот

Со голем број на хуманитарни акции насекаде низ земјената топка беше одбележан светскиот ден на мирот. Во спортскиот центар „Борис Трајковски” беше одбележан денот со големата крводарителска акција „Спортистите даруваат”,

На овој настан присуствуваше и генералниот секретар на Црвениот крст на РМ г-дин Саит Саити каде ја напиша пораката за мир и хуманост на крводарителската акција на спортистите.

krvsportisti

< врати се назад