декември 6, 2022

СВЕЧЕНО ОТВОРЕН НОВИОТ ОБЈЕКТ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ ГЕВГЕЛИЈА

Во присуство на генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ, Саит Саити, на претседателот на Црвениот крст на РСМ Ромел Велев, на претседателот на Општинската организација на Црвен крст Гевгелија, Ристо Чугунцалиев, на градоначалникот на Општина Гевгелија, Андон Сарамандов, како и на претставници на органи и институции од Општина Гевгелија, и други гости на 06 декември 2022 година на свечен начин беа дадени во употреба новите простории на ООЦК Гевгелија.

При отворањето, генералниот секретарот на Црвениот крст на РСМ, Саит Саити, во своето обраќање пред присутните потенцираше дека Гевгелија добива импозантен објект, вреден 4 милиони денари во кој свое поле за работа ќе најдат сите кои мислат на хуманоста и волонтерската работа.

На настанот исто така се обратија и градоначалникот на Општина Гевгелија ,Андон Сарамандов и секретарот на Општинската организација на Црвен крст Гевгелија Лазар Мешков.

< врати се назад