февруари 22, 2021

Уметничка слика од Живко Поповски – Цветин

На 22.02.2021 година, поранешниот Претседател на Црвениот крст на Република Северна Македонија, г-дин Живко Поповски – Цветин, оствари средба со Генералниот секретар на Црвениот крст на Република Северна Македонија, г-дин Саит Саити.  

Г-дин. Поповски беше претседател на Црвениот крст на Република Северна Македонија за мандатниот период 1992-1996 година. Тој е уметник сликар и голем хуманист и во чест на 75 години од формирањето на Црвениот крст на РСМ тој на Црвениот крст му поклони уметничка слика .

Му благодариме на г-дин Живко Поповски, за неговото уметничко дело и би сакале и во иднина да добиваме уште многу вакви извонредни изведби кои нема да одбележуваат само значајни датуми.

< врати се назад