февруари 16, 2021

Зајакнување на капацитетите на волонтерите

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во рамки на проект „Справување од последици од КОВИД 19“, финансиран од Меѓународна Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина, во периодот од 12-14 февруари 2021 година, организираше работилница со цел да се зајакнат капацитетите на волонтерите, за спроведување на активности поврзани со користење на алатката за финансиска поддршка на ранливото население преку готовински трансфер, на која присуствуваа претставници од 17 општински организации на Црвен крст.

< врати се назад