март 16, 2023

Завршија обуките во ПХВ програмата, време е за акција

Во рамките на ПХВ програмата се завршија и третите обуки на тема “ Документирање на малите проекти”. 1 100 млади низ целата држава се подготвени за периодот кој следува – изработка на малите проекти. Во втората половина на март, април и првата половина на месец мај, младите ќе истражуваат, ќе прават проценки, ќе работат како тим, ќе шират добрина и ќе ја практикуваат на терен. На крајот на овој процес ќе бидат изработени повеќе од 100 мали проекти за добробит на заедницата преку кои ќе бидат помогнати повеќе од 3 000 лица.

Низ овој процес ќе им помагаат 37 дисеминатори, 9 ментори, секретари и стручни соработници од 30 Општински организации на Црвен крст и многу мали ментори. Тие ќе стекнат многу вештини кои понатаму ќе им бидат потребни, ќе излезат од својата конфорна зона, ќе научат како да ја поврзат теоријата и праксата и ќе бидат охрабрени да бараат решенија кои ги мачат нив, но и целата заедница.

Со среќа на ова прекрасно патување!

#phv2023 #redcross #youth #ПХВ

< врати се назад