октомври 10, 2023

10 октомври Светски ден на менталното здравје

Годишно, 10 октомври се одбележува како Светски ден на менталното здравје. Тоа е ден за промовирање на менталното здравје и благосостојба ширум светот и за привлекување внимание на предизвиците за менталното здравје. Денот има за цел да ја подигне свеста за вредноста на менталното здравје и да мобилизира поддршка за застапување, едукација и подигање на свеста за менталното здравје.

Менталното здравје е важно!

Oвој #Светскиденнаменталноздравје, да ставиме крај на стигмата!

 

 

< врати се назад