март 14, 2019

17 март ден на формирањето на Црвениот крст на РМ и ден на крводарителството во РМ

Црвен крст на Република Македонија одбележува 74 години од своето постоење и 24 години од полноправно членство во Меѓународната Федерација на  друштвата на Црвен крст и Црвена полумесечина.

Во текот на одбележувањето  на 17 март нашата организација ќе организира повеќе настани на национално и локано ниво со цел да се потсетиме на предизвиците и успесите на Црвениот крст во изминатите години.

Црвен крст на Република Македонија, Ве поканува на Свечен настан на 15 март

2019 година (петок) со почеток 13:30 часот во Народен театар Јордан Хаџи Константинов – Џинот во Велес.

< врати се назад