март 15, 2018

17 март ден на формирањето на Црвениот крст на РМ и ден на крводарителството во РМ

Црвен крст на Република Македонија одбележува 73 години од своето постоење и 23 години од полноправно членство во Меѓународната Федерација на  друштвата на Црвен крст и Црвена полумесечина.

Во текот на одбележувањето  на 17 март нашата организација ќе организира повеќе настани на национално и локано ниво со цел да се потсетиме на предизвиците и успесите на Црвениот крст во изминатите години.

Црвен крст на Република Македонија, исто така организира Свечен настан на 16 март 2018 во 19:00 часот во Сала Square 21 (поранешно кино Вардар) – Скопје.

 

< врати се назад