мај 21, 2019

Црвениот крст на Република Македонија објавува оглас за регрутирање на Практикант за односи со јавност


Notice: Undefined variable: sharify_buttons in /home/ckrm/public_html/wp-content/plugins/sharify/sharify.php on line 333

Почитувани,

 

Црвениот крст на Република Македонија објавува оглас за регрутирање на Практикант за односи со јавност:

 

Одговорности и задачи:

 • Aжурирање на социјалните медиуми на Црвен крст на РМ (Web, Facebook и Instagram страна);
 • Подготовка на презентации и промотивен материјал за Црвен крст на РМ (промоцијана кампањи преку социјални медиуми);
 • Промоција и организација на значајни настани и манифестации на организацијата.

 

Потребни способности и вештини:

 • Одлични комуникациски способности
 • Организациски способности
 • Мотивирана и стабилна личност
 • Иницијативност и тимски дух
 • Флексибилност за повремено патување и работа на терен

 

Очекувани квалификации:

 • ВСС од областа на односи со јавност или новинарство
 • Претходно работно искуство не е потребно
 • Флуентен англиски јазик, писмена и усна комуникација
 • Работно користење на компјутер – MS office
 • Основно познавање на програми за обработка на фотографии (Photoshop)
 • Основно познавање на програми за дизајнирање на брошури, материјали и newsletters (Illustrator, InDesign, дизајнирање на Power Point презентации).
 • Основно познавање на маркетинг на социјални медиуми (Facebook, Twitter, Instagram LinkedIn)

 

*Пожелно е кандидатите да бидат регистрирани во Агенцијата за вработување како активни баратели на работа

 

Сите заинтересирани кандидати може да испратат кратка биографија на mustafa@redcross.org.mk или vilarova@redcross.org.mk, со назнака „Практикант“ најдоцна до 31.05. 2019 година.

 

< врати се назад