април 1, 2021

Црвениот крст на РСМ ја посети делегација на Турска Црвена полумесечина

Генералниот директор на Tурската Црвена полумесечина, г-дин Ибрахим Алтан во дводневна посета на Црвениот крст на Република Северна Македонија во период од 31 Март и 1 Април 2021 година.

За време на престојот остварени се средби во централната канцеларија на Црвениот крст на РСМ со генералниот секретар на Црвен крст на РСМ, д-р Саит Саити. Делегацијата, заедно со генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ, д-р Саит Саити го посетија Дневниот центар за дарување на крв, Дневниот центар за стари лица и Центарот за прва помош.

За време на посетата во централната канцеларија на Црвениот крст на РСМ, на 31 Март 2021 година, беше дискутирано за целокупоното функционирање на Националното друштво како и за функционирањето на соодветните програми во областите на здравствено превентивната дејност, социјално хуманитарната дејност, подготвеноста и дејствувањето при катастрофи, менаџментот со волонтери и меѓународната соработка на Националното друштво.

Црвениот крст на РСМ од страна на Турската Црвена полумесечина доби хуманитарна помош составена од 100 инвалитски колички, 25 слушни помагала и 500 пакети со хигиенски средства за лица со посебни потреби.

< врати се назад