август 7, 2021

Дистрибуција на хуманитарна помош во Штип

Направена е обиколка на места во Штипско/Свети Николско (с. Богословец), кои пред два дена ги зафати пожар што веќе вчера по 19ч. беше комплетно локализиран. Дистрибуирана е флаширана вода за екипите кои се бореа со огнената стихија и се повлекуваа од терен по успешните интервенции.

Направена е  посета од страна на Црвен крст на дежурните екипи на клучните институции на системот за управување со кризи: Противпожарната единица, Полицијата и Итна помош и поделени се 32 пакети со вода.

Во целокупната операција беа ангажирани 4 воонтери и едно теренско возило.

< врати се назад