август 5, 2021

Хуманитарна помош за населението кое е зафатено од пожарите во Пехчево

Тимовите на Црвениот крст на Република Северна Македонија за одговор при катастрофи дистрибуираа хуманитарна помош за населението кое е зафатено од пожарите на територијата на општините Пехчево и Берово.

Хуманитарната помош се состоеше од 500 пакети со храна, 500 пакети со хигиена, 2592 шишиња вода од 0.5л, 400 ќебиња и 50 душеци.

Нашите тимови остануваат и понатаму во  Пехчево за бидат во логистичка поддршка на институциите и граѓаните ангажирани за гаснење на пожарот.

< врати се назад