јуни 20, 2022

Јавен настап на кандидатот за Претседател на Црвен крст на Република Северна Македонија

Согласно Одлуката за распишување на избори на сите организациони нивоа на Црвениот крст на Република Северна Македонија и Роковникот за изборни дејствија на Црвен крст на РСМ,  на ден 17.06.2022 година во просториите на Хотел „Мериот“ со почеток во 18:00 часот се одржа јавниот настап за претставување на кандидат за претседател на Црвениот крст на Република Северна Македонија за мандатниот период 2022 – 2026 година од страна на кандидатот Проф. д-р Ромел Велев.

Од страна на кандидатот беше претставена неговата биографија преку краток видео формат со посебен осврт на искуството и волонтерските активности во Црвениот крст на Република Северна Македонија како и Програмата за работа насловена под името „Платформа за промени 2022 – 2026“ во која беа презентирани идните предизвици, приоритети и гледишта во однос на Националното друштво во наредните четири години, како и мотивацијата за позицијата Претседател на Црвен крст на Република Северна Македонија.

По претставувањето се отвори дискусија од страна на присутните во врска со идеите, амбициите и приоритетите на кандидатот како и неговите гледишта во поглед на организацијата.

На јавниот настап беа присутни 100 лица меѓу кои беше присутен и Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ д-р Саит Саити, Претседателите и членовите на раководни одбори на Општинските организации на ЦКРСМ/Црвен крст на град Скопје, како и волонтерите, членовите, Секретарите и вработените во Општинските организации на Црвен крст на Република Северна Македонија/ Црвен крст на град Скопје и Стручната служба на централната канцеларија на Црвен крст на Република Северна Македонија.

< врати се назад